Hoe werkt DTube?

DTube maakt gebruik van blockchain technologie

Omdat de maker van DTube vond dat DTube echt volledig ongecensureerd moest zijn, kon er geen gebruik worden gemaakt van de bestaande technologie waarbij er gegevens worden opgeslagen op een server. Gegevens op een server kunnen namelijk gecontroleerd en gewijzigd worden. Hier is blockchain technologie een geweldige uitkomst! Gegevens in de blockchain zijn namelijk niet te verwijderen en blijven voor eeuwig in de blockchain. DTube maakt gebruik van de blockchain STEEM. Steem is een bestaande blockchain die vele voordelen bied ten opzichte van andere bestaande blockchains. STEEM is snel, gratis, en er is voorzien van een beloning-verdienend mechanisme.

Elke video die op DTube is geüpload, wordt een STEEM-inhoud, die gedurende 7 dagen beloningen kan verdienen. DTube maakt geen gebruik van de titel of inhoud van een inhoud om informatie op te slaan. Als u niet wilt dat uw video upload wordt weergegeven in uw feed, kunt u deze bewerken of verwijderen, zodat de video onbeperkt blijft op DTube. Hoewel het mogelijk zou zijn om niets op andere platforms zoals steemit.com of busy.org te laten zien, geloof ik dat het huidige gedrag goed is en dat de groei van het platform en de gebruikers zullen worden beloond.

IPFS gebruiken om bestanden op te slaan

IPFS is een protocol waarmee gedecentraliseerde bestanden worden opgeslagen. Het principe daaronder heet Distributed Hash Tables (DHT). Hetzelfde principe heeft ook het BitTorrent netwerk. Net als hoe cryptocurrency gebruik maakt van asymmetrische cryptografie, zullen DHT-netwerken hash-inhoud hebben om een ​​bestand te kunnen identificeren. De hash wordt de identificatie van een bestand, en het is zo makkelijk om een ​​bestand te herhalen en ervoor te zorgen dat de hashes overeenkomen om ervoor te zorgen dat het bestand dat naar ons is verzonden, het origineel is.

Waarom gebruik dan Torrent niet? Torrent heeft waarschijnlijk al meer inhoud en is meer mainstream. Torrent is echter niet gebouwd voor het web. Sommige implementaties zoals WebTorrent proberen het te laten werken, maar het vereist nog steeds een aantal ‘hybride’ clients die als bruggen zouden werken om bestanden van harde clients, zoals μTorrent, naar webclients die in een browser draaien, over te dragen. Niet erg handig, zelfs minder efficiënt. Ik ben er zeker van dat veel van jullie PopcornTime gebruikt hebben om wat piraterij-inhoud te zien en ervan genoten te hebben, maar het opbouwen van iets dergelijks dat in een browser loopt zonder dat hybride klanten moeten worden verbonden om mensen te verbinden, is helaas onmogelijk.

IPFS is een jongere, open source, en actief ontwikkeld protocol. Het heeft een mooie toekomst. Het gebruik van het als het belangrijkste gemiddelde van opslag voor dit project was een no-brainer.

Opslagkosten van IPFS

IPFS is cool, maar er is geen magie. Iemand moet de bestanden zaaien, en uw browser kan geen grote bestanden permanent opslaan (lokale opslag is beperkt tot 50 MB op de meeste browsers), zodat het direct door de app niet mogelijk is, is vanaf vandaag nog niet mogelijk. Terwijl mijn eerste idee was om een ​​aantal getuigen te vragen om een ​​aantal IPFS nodes uit te voeren, werd het na een paar gesprekken duidelijk dat dit meer problemen zou opleveren dan oplossingen, omdat de meeste getuigen niet-technische personen zijn en het uitvoeren en configureren van een IPFS-knooppunt juist lijkt te zijn moeilijke uitdaging voor de meeste. Ik geloof nog steeds dat deze oplossing de juiste is, maar ik zou het duidelijk moeten maken dat een docker of iets makkelijker is voor getuigen om actief deel te nemen aan het DTube-netwerk en om bestanden te zaaien (en verdien een deel van de beloningen).

In plaats daarvan zocht ik naar bestaande IPFS-nodes en contacteerde de eigenaar van IPFS Store, een website waarmee u in Bitcoin betaalt om uw bestanden op het IPFS-netwerk te houden. Na een paar positieve en instructieve antwoorden van @nannal (steem, twitter / etc), wist ik dat ik mijn man vond.

Ik heb onlangs het @dtube account aangemaakt. Dit account wordt gebruikt om 25% van de DTube-auteurbeloningen te verzamelen. 10% van deze kosten worden gebruikt voor de lange termijn opslag van de bestanden op de IPFS Store. Het tarief bedraagt ​​$ 0,044 per GB per maand. Dus, laten we bijvoorbeeld zeggen dat u een 100MB video uploadt, die $ 10 beloningen ontvangt, dan gaat $ 0,25 naar @nannal en zorgt voor data-redundantie voor ~ 57 maanden. Zodra deze tijd is verstreken, moeten gebruikers zichzelf zelf betalen (crypto is natuurlijk geaccepteerd) om de bestanden te laten zaaien, of ze zelf rechtstreeks op hun eigen pc en verbinding te zaaien.

Ontwerp

De meeste ontwikkelaars kennen het zeggen ‘het wiel niet opnieuw uitvinden’. Hetzelfde geldt voor ontwerp en gebruikerservaring. Het toonaangevende videoplatform YouTube is jarenlang succesvol gelopen, en het kopiëren ervan is zinvol. Vooral als ik een zuiger ben bij front-end ontwikkeling en UI design. Ik heb geprobeerd om de look en feel van YouTube te kopiëren met behulp van het Semantische gebruikersinterface. Terwijl ik trots ben op hoe het eruit ziet, weet ik zeker dat sommige meer getalenteerde mensen dan ik in het gezicht slaan voor hoe slecht het lijkt en speelt.

Permanent opgeslagen data

DTube zal uw lokale opslagruimte gebruiken om een ​​beetje informatie op te slaan. Ten eerste slaat u uw gebruikersaccounts op en plaatst u sleutels, zodat u niet elke keer hoeft te blijven. Ik veronderstel dat dat niemand zal schokken, omdat steemit.com hetzelfde doet.

Ten tweede slaat DTube ook je video’s op, om de ‘Watch Again’ categorie weer te geven. Net als YouTube doet het. U kunt opmerken dat de postbeloningen niet voor de categorie Watch Again zullen worden weergegeven, aangezien deze beloningen op elk moment kunnen veranderen en het onmogelijk zou zijn om de gegevens die we een tijdje opgeslagen hebben, te vertrouwen.

Als u uw browser soms schoon maakt, moet u zich aanmelden en uw geschiedenis van de video’s wordt bekeken, zodat u ze niet meer kunt terugvinden. Gewoon een vriendelijke waarschuwing 🙂

Het geval voor codering van gebruikerszijde

Op YouTube uploadt u uw originele bestand, en YouTube zal uw bestand coderen en zelfs omzetten naar meerdere kwaliteiten, evenals een fancy gif maken om de video op de muis te vertonen.

Het bereiken van hetzelfde in DTube is moeilijk. Het coderen van een videobestand in javascript is moeilijker te coderen, en zou altijd langzamer zijn. Bovendien, als u meerdere kwaliteitsbestanden wilt, dan moet u meerdere bestanden uploaden en de tijd die nodig is om uw video te uploaden vermenigvuldigen. Ten slotte zou het waarschijnlijk de totale grootte van de DTube-applicatie een beetje groeien en dus de initiële laadtijd vergroten. Slecht slecht slecht

Er zijn al tal van programma’s die videocodering mogelijk maken. En dat zou alleen moeten worden gedaan voor video’s die zijn opgenomen met professionele hulpmiddelen, zoals hoogwaardige camera’s. Mensen die dit soort hardware bezitten, hebben meestal al kennis van codering. Mijn persoonlijke smartphone codeert al voor elke video in H.264, en ik veronderstel dat uw iPhone hetzelfde doet. Dus waarom hou je het simpelweg niet zo simpel?

Eenvoudig te integreren met andere platforms

Elk ander STEEM-platform kan eenvoudig video’s die op DTube zijn geplaatst, integreren. De video-IPFS-hash is opgeslagen in de json_metadata van een bericht. Dan is het zo makkelijk als aan het doen

Deel dit op Social Media:

Comments

comments