Geld verdienen met DTube?

Veel jonge mensen proberen geld te verdienen als content creator via bijvoorbeeld YouTube. Je hoort dan ook vaak succesverhalen over vloggers en muzikanten die zijn doorgebroken via dit videoplatform en inmiddels miljonair zijn. Deze succesverhalen vormen echter maar een heel erg klein deel van alle mensen die als content creator via YouTube proberen door te breken. Het overgrote deel van de mensen die het probeert komt van een koude kermis thuis. Voor de weinigen die het lukt miljoenen views binnen te halen is YouTube een goede partner. Maar voor video’s met enkele duizenden views en content creators die gestaag groeien is het samenwerken met YouTube op z’n zachtst gezegd geen pretje. Mensen die er verstand van hebben noemen het soms zelfs uitmelken of uitbuiten wat YouTube via het Partner Program met haar content creators doet. Je gaat pas geld verdienen met YouTube wanneer er advertenties worden getoond voor jouw content. Dit is pas het geval wanneer je aan een aantal voorwaarden hebt voldaan. De eerste voorwaarde is dat je meer dan 10.000 views op jouw kanaal hebt gehad. Ook moet je kanaal minimaal 1000 volgers hebben en moet er het afgelopen jaar minimaal 4000 uur naar jouw filmpjes zijn gekeken. Deze vrij strenge voorwaarden zorgen dat er maar een zeer select gezelschap in staat is om geld te verdienen met YouTube. Er zijn dan ook veel content creators op zoek naar een videoplatform waar je aan minder strenge eisen hoeft te voldoen om geld te verdienen. Minder strenge eisen zorgen bovendien voor meer diepte in de video’s. Je hoeft niet meer je best te doen om makkelijk veel views te scoren maar kunt maken wat jij belangrijk en leuk vindt en daar ook nog geld mee verdienen. Dtube kan voor deze content creators een geweldig alternatief zijn om mee aan de slag te gaan.

In tegenstelling tot YouTube is Dtube geen eigendom van een machtige partij maar van alle content creators. Dtube behoort tot de Steemit blockchain en mensen die in dit netwerk een bijdrage leveren krijgen daarvoor steeds een kleine vergoeding. Dit leveren van een bijdrage kan in de vorm van een video zijn maar het kan ook gaan om het geven van een reactie of een beoordeling op een video. Zo probeert de Steemit blockchain zichzelf constant te verbeteren door gebruikers te belonen voor hun bijdragen.
Voor het bijdragen aan Dtube moet je eerst een Steemit account aanmaken. Wanneer je deze account hebt kun je gebruik maken van het videoplatform en andere diensten binnen de Steemit blockchain. Wanneer je bijdraagt aan het Steemit netwerk bijvoorbeeld door content te plaatsen of te beoordelen op Dtube zul je hiervoor een beloning ontvangen in de vorm van cryptovaluta. De helft van deze beloning zal bestaan uit Steem Power en de andere helft uit Steem Dollars. De cryptovaluta Steem Power kan worden gezien als de currency voor de lange termijn. Wanneer je deze Steem Power in bezit hebt kun je deze niet binnen twee jaar verhandelen en krijg je bovendien een soort dividend uitbetaald. Dit garandeert de waardevastheid van Steem Power. Veel mensen die vertrouwen hebben in de toekomst van de Steemit Blockchain gebruiken hun vrij verhandelbare Steem of Steem Dollars om te investeren in Steem Power. Deze andere twee soorten cryptovaluta kunnen altijd worden aangewend om Steem Power te kopen maar Steem Power kan dus niet direct worden gebruikt om Steem of Steem Dollars te kopen. Steem Power wordt op veel website en forums over de Steemit blockchain afgekort als SP. De hoeveelheid Steem Power die je in bezit hebt, bepaalt voor een groot deel hoeveel invloed je hebt in de Steemit Blockchain. Wanneer iemand met veel Steem Power een video op Dtube leuk vindt zal dit degene die de video heeft geüpload meer opleveren dan wanneer iemand met weinig Steem Power dit doet. Zoals de naam al zegt geeft Steem Power dus een soort macht binnen de blockchain. Deze macht kun je verdienen door substantieel bij te dragen aan de blockchain. Mensen met veel Steem Power betekenen dus veel voor de Steemit Blockchain. Dit geeft aan dat er wel machtsverhoudingen zijn binnen de blockchain maar in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld YouTube is de machtsverdeling gebaseerd op prestaties en niet op hoe veel geld je bereidt bent er voor te betalen.
Steem Dollars

De andere helft van de verdiensten via Dtube wordt uitgekeerd in Steem Dollars. Deze Steem Dollars worden vaak afgekort met de letters SBD en zijn zeer stabiel in prijs. De waarde van een Steem Dollar ligt altijd precies op 1 Amerikaanse dollar. Je ontvangt bovendien 10% jaarlijkse rente over alle Steem Dollars die je in bezit hebt. Deze rente kan worden gezien als een soort beloning voor het vasthouden van geld binnen de blockchain. Met de Steem Dollars kun je gewoon altijd handelen maar dit moet wel binnen de cryptovaluta gebeuren. Rechtstreeks verkopen van Steem Dollars voor euro’s of dollars is vandaag de dag nog niet mogelijk. Je kunt Steem Dollars verhandelen voor Steem of Bitcoin en hier kun je vervolgens verder mee handelen om de cryptovaluta om te zetten naar euro’s of dollars. Wanneer je Steem Dollars wilt verkopen voor Steem kan dat op de website van Steemit. De transactie zal over het algemeen rond de 3 à 4 dagen in beslag nemen. Steem Dollars kunnen ook wel worden beschouwd als een soort contract dat aangeeft dat je eigendommen hebt binnen de Steemit Blockchain.

Deel dit op Social Media:

Comments

comments

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*